Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vers van de MESS

12 november 2022 | 20:00 - 22:30

Tijdens deze editie van Vers van de MESS treden deze artiesten op:

Marlies Bloemen – Goed genoeg
“Marlies lijkt alles goed voor elkaar te hebben. Zo zingt ze ook in in Bamboleo, terwijl ze zichzelf begeleidt op ukelele. “Ik leef mijn leven zo, omdat ik het wil”. Maar eigenlijk weet ze helemaal niet wat ze wil, en twijfelt ze aan alles. Ze weet niet wie ze echt is, waar ze voor staat, waar ze van houdt.
In een voorstelling vol met liedjes en humor gaat ze op zoek naar verschillende manieren om goed genoeg te zijn. Ze past zich aan, op feestjes, tijdens een demonstratie op het malieveld, maar nergens voelt ze zich thuis. “Was ik maar een fundamentalist” Want het zou zo fijn zijn als je niet altijd zo vreselijk genuanceerd bent en als je weet waar je bij hoort. Maar wat als uiteindelijk nergens echt bij lijkt te horen. Als je anders lijkt dan iedereen om je heen? Ben je dan wel goed genoeg als mens?”

Geoffrey van de Ven – Het is niet nieuw
“Het Is Niet Nieuw” is een intieme poëtische voorstelling over de verborgen queer verhalen van Afrika. Geoffrey van der Ven neemt je mee op een reis langs de queer personen en tradities van Afrika. Wie was de vrouwelijke koning Nzinga Mbande, of de homoseksuele Kabaka Mwanga? Waarom kennen we deze verhalen niet, en wat betekenen zij voor de queer personen van vandaag?
Geoffrey is een Nederlands-Nigeriaanse spoken word-artiest met focus op de BIPOC en LGBTQ+ verhalen die we nergens anders horen. Want zonder representatie verdwijnen verhalen uit het oog van het publiek en raken ze hun betekenis kwijt. Als deze verhalen niet worden verteld, is het alsof ze nooit hebben bestaan.
Geoffrey is onder andere een ambassadeur van Spraakuhloos, het Rotterdam Street Culture Festival en heeft onlangs de “Poet of the Year” award gewonnen bij de Queer & Feminist Poetry Awards.” Hij heeft gestaan op spoken word podia als Tell’em, Woorden Worden Zinnen, en Mensen Zeggen Dingen. Ook treedt Geoffrey op tijdens diverse evenementen als Museum Nacht, Rotterdam Pride, en History Month Breda.

Gegevens

Datum:
12 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:30

Organisator

Mess Harderwijk

Locatie

Mess
Oranjelaan 11a
Harderwijk, Nederland
+ Google Maps